Ambil darah sebab berat tak naik

Salam. Mommies ada pengalaman gdm on dc,tp berat tak ikut expectation setiap bulan? Baru je nurse whatsapp sy td bagitau kena ambil darah sebab berat sy tak pernah naik sejak ada gdm ni. Sy memang amalkan LCNS setiap hari supaya result bsp cantik. Tp rasa terkejut pula bila kena ambil darah nanti. Sesiapa ada pengalaman boleh kongsi sebab sy tak tahu benda² mcm ni. Bahaya tak kalau berat tak naik ikut expectation?

5 Balas

sy pun gdm on diet sis ..berat pun kerap turun..sy pun kena ambil darah untk tiroid sbb mgkin dkter takut berat susah naik sbb tiroid tp Alhamdulillah takda apa ..scan beby semua berat ok..sis kalau beby berat semua ok,berkembangg dgn baik insyaAllah takda apa apa sis ..jgn stress2 tau mommy

1y ago

overall berat dan perkembangan baby ok. cuma sy ni ja susah nak naik berat. baru td sy ambil sample darah. harap² negatif

Saya. It is OK ambil darah tu untuk ujian... Salah satunya ujian thyroid. Yg lain Saya tak ingat. Lebih baik tahu samada kita ada masalah lain drpd tiba2 ada komplikasi dlm kehamilan atau semasa bersalin.

1y ago

🌻

saya pun berat xnaik, skrag usia kndungan dah 35 w.. sblum ni ada jgak amik drh utk chck kalau² ada msalah tiroid, tapi alhamdulillah smuanya baik² saja.. yg pnting brat baby naik..

1y ago

sy ada gdm on dc,sebab tu kawal makan. lg pun,sy kawal makan setiap hari dan bukan masa bsp ja. tp doc tetap suruh buat ujian darah utk tiroid. harap2 la tiada masalah. stres mcm ni

Sama sis . Saya pon kena amik darah jugak haritu utk tyroid . Alhamdulillah negatif . Betat sy tak naik2 tapi alhamdulillah berat baby naik ikut jangkaan dia

1y ago

tu la sis. sy ni ada gdm on dc,jd sy kawal pemakanan dan buats senaman. esok kena ambil darah utk ujian tft. harap² negatif. baby pun berat naik ikut umur kandungan. doc sarankan tambah sedikit nasi lg supaya berat sy bertambah

jangan stress2 sis xelok utk diri dan jga kndungan

1y ago

first time mcm ni. biasanya berat naik anak sebelum ni. nervous sdikit la. baru ja ambil sample darah utk tiroid td. harap² negative