Genap 5 weeks, berat menurun. Kena ambil darah ke checkup nnt? 😰

Hi experienced mommies! Pernah tak ada pengalaman mcm ni? Kena ambil darah ke? Kena bebel ngan nurse tak? #SeriusTanya #bantujawab #firstmom

6 Balas

Normal awl2..7 Kali peknen berat sy turun bkn sikit tp bnyk..Dah la slim..makin menyelim🤣.nak naik tu plak peknen 4 bln plus baru naik blk.Naik badan bkn mcm org lain bnyk..takat 5/6 kilo gitu je.

sy pun berat turun sekarang nak masuk 5m pun berat still taknaik tanya dokter diorang cakap normal nanti naik 6-8 berat mybe ada problem. dkt tempat sy dokter takbising tapi nurse yg bising🤭

first trimester normal berat turun. saya 2x pregnant pun berat turun first trimester walaupun takde muntah2 ke apa. 2nd trimester kena start naik.

Kenapa nurse nak bebel sis. Luar kawalan awak tu

normal