scan 8weeks

salam momies, tdi sy scan kandungan 8weeks 1day, doc ckpp baby kecil sngat, mcm bkn pregnant 8weeks, d sbb masa bujang period tak teratur, ada tak yg pernah mcm ni? baby ok ja kan? sy risau jer, nak minta pendapat momies sekalian

scan 8weeks
12 Balas

normal je sis . masa scan ikutkan pada tarikh period dah 11mnggu tapi tkde heartbeat . period tk teratur jugak , 2bulan sekali datang . so dr tk boleh nak agak bila kita start conceive . tnggu lagi 2mnggu scan lagi . ada heartbeat and dr bagi tarikh due terus and pgi kk bukak buku . bukak buku pun dah 14mnggu time tu kira lambat . alhamdulillah skrg dah 37week tnggu masa je .

Positif mommy. InshaAllah baik2 je tu. Saya 8 weeks pun xdpt nmpk sangat. Sedih. Then sy tny pada suami kenapa ye x dpt tengok lgi. Risau sgt. Next week suami sy yg scan sendiri d klinik.. Dia ckp ada ni hah🤣. Cuma bsembunyi dekat bawah2. So, positif je ibu. InshaAllah ada. Kuatkan doa. Jaga diri elok2

sy scan kt kk 10w masih xnmpk apa.. kntung saja... lepas tu xpuas hati pergi swasta scan rupanya baru 8w... baby pun dh nmpk... kena sabar sikit dan always positive baru baby dpt mmbesar dgn baik.. in shaa Allah....

Sama macam saya, saya pun baru 6 weeks tp doc kata tak dgr heartbeat lagi. And size pun still kecik. Dulu saya period pn tk teratur. Semoga yang baik baik untuk mommies-2 semuaa

Saya haritu 8w pergi scan baby baru saiz 6w, Dr kata mungkin ovulation saya lambat bulan tu. So usia kandungan & due date ikut scan je😊

3y ago

ohh, tapi masa sis scan 6w tu, baby tu dh besar atau kecil sis? 😊

nak tnya biasa time bila akan rase tk sedap badan or muntah2 ye? sbb pregy mcm tkde rase apa? cuma senak jek perut

3y ago

sy skrg 7w.. alhamdulillah masih xde rasa loya @ muntah2.. cuma rasa pedih ulu hati n kerap nk mkn je. 😂

sy scan 8w , bby masi kcik . dgr heartbeat & nmpk kantung jk . insya allah bby kmu ok . yg pntg dgr bnyi heartbeat bby.

sye pegi scan haritu masa 7 weeeks ,alhamdulillah nmpk saiz baby dan dah ada heartbeat.

Saya period teratur tapi due date tak betul dan baby pon kecik seminggu awal

Kena selalu cari nasihat kedua dari doktor yang lain