Bleeding

Salam momies, nak tanya, ada tak momies2 yg ada pengalaman bleeding/spotting sepanjang pregnancy? Sy baru 12 weeks, kerap keluar koko2 tp selalu cek Dr, baby okay sihat alhamdulillah. Cuma uri ada kebawah sikit dan makan duphaston. Blh share tak pengalaman momies yg kerap spotting and baby survive. Kesian bby kuat tp rahim sy lemah sikit. Doakan. :)

10 Balas

Ni saya tgh warded sbb bleeding. Skg dah 19 weeks ++. Dari awal trimester kdua sy dah bleeding. Ada mse darah coklat, ada mse fresh blood, dan ada mse kuar darah beku. Tiap kali ada heavy bleeding sy akan ke emergency hospital utk scan dan doktor akan buat speculum. Stakat ni alhamdulillah baby okey. Ni kali ketiga sy warded dan kali ke 8 sy dtg emergency hospital. Doktor kata kat pangkal rahim sy ada luka sikit dan uri sy dekat bawah. So kne banyak bed rest dan jgn buat keje berat.

5y ago

Mmg sembelit pon awk. ada mse sembelit susah nak membuang, ada mse lamcar je. Tapi bila datang sembelit tu, ya Allah. Alhamdulillah sekarang sy dah 24 weeks ++ dah. Bleesing dah berhenti sejak 23 weeks haritu. Syukur sgt sgt. Harap bkekalan la macam ni sampai habis. Aaminn. Doakan ye moga ummi dan bbay sihat dan kuat.

Saya pom sama sis.. Sekarang pom keluar koko2 dah seminggu.. 2 kali pergi emergency doc check bby aktif sgt.. Duduk elok jew cuma uri duduk kat bawah sikit.. Pergi dekat kk pom doc scan bby ok jugak..

5y ago

Tuh la.. Harap2 dipermudahkan sampai lahir. ☺️

Salam. Hi. Sama laa kita sis. Risau pulak. Tulah yg blh menyebabkan stress. Takut laa kite kan. Awak msh bleeding ker now sis? Tq

5y ago

Tulah.sama kita.tq semua share

pena alami..alhamdulillah skank da 6 bulan kandungan..and baby pun aktif..doc akan bg dupasthon yg penting kena bedrest..😁

5y ago

Brp lama kena bedrest ya? Penat jgk terbaring

Sy pernah alami, nk dkat sbulan.. Rehat kene ckup, bnyk mnum air msak.. Now baby dh 27 weeks, alhamdulillah.. 😃

Sy pnh skli je bleeding..tu pn kndungan 9week.. pastu dpt mc 5hari n ubat.. bedrest je la...n ok dah

5y ago

alhamdulillah

Sy pn cmtu. Smpi 12w bru la stop spotting. Pnh sekali bleeding. Alhamdulillah skrg 5bln.

5y ago

Alhamdulillah...lama ke bedrest?

Bykkan berehat & elakkan aktiviti berat ya sis.. Semoga dipermudahkan kehamilan 😊

Semoga mummy n bby sihat je. Mummy bnyk bedrest ke buat masa skrg.

5y ago

amin

Situasi kita sama. Moga2 dipermudahkan urusan kita.

5y ago

amin