Spotting kehamilan

Sy mule2 pregnant 6 weeks mmg ad keluar bleeding 2 hari tpi dah check hospital dia cakap hormon dah bg ubat kuat rahim, 8 weeks keluar bleeding lg tp tak banyak sikit jee keluar 2 titik normal ke ??

4 Balas

gi klinik,scan tengok perkembangan kandungan. 1st trimester ni, nurse pesan alert spotting or bleeding. kalau xdek 2 tu, in sha Allah selamat. tapi kalau ada, terus ke klinik. ada yg kata proses perlekatan janin kat dinding rahim. lebih kurang begitu lah. tapi kena cek, baru kita rasa lega. kalau tak, kita jadi banyak pikir. kandungan aku selamat ke x? aku ngandung lagi ke tak? saya berani cakap memang kita akan pikir yg teruk2 je. pastu susah hati. pastu timbul pulak masalah lain.

Nk pastikan kandungan ok ke x sis pergi la scan ke doktor...8 week biasanya ada dh heartbeat baby..doktor msti nasihatkan sis bedrest je..jgn buat kerja apa2..take care..🫰🏻

Sama sy pun mcm ni ad kluar titik2 mcm tu

1y ago

Hri ni bru ni g cek risaula

better pergi cek