Threatened misscariage

Salam semua. Ada tak yg pengalaman bleeding? Keluar darah ptg tu terus pergi klinik utk scan. Dr kata tak jumpa heartbeat baby then refer kecemasan hospital. Sampai sana doktor cek bukaan rahim masih tertutup and jantung baby ada tp lemah. Dr bg ubat duphaston(kuat rahim) & iberet(tambah darah). Darah dah takde tapi ade darah hitam mcm setitik dua camtu. Minta dtg lg 2minggu utk repeat scan. Now kena bedrest. Tp sy risau lah 🥹 Doakan saya 🙏🏻

2 Balas

hii awak, saya baru ja last week bleeding sikit. keluar lendiran sikit2 then stop. kena tahan wad + check mulut itik jugak. bila scan TVS dkt hospital, doktor cakap kantung kosong. bila dh keluar wad, saya pergi scan tvs dkt swasta, dh nmpk jantung baby dah. baby kecik lagi, kalau awak ada duit lebih, awak boleh pergi klinik swasta request scan TVS. faham sngt perasaan risau tu mcm mana. better pergi swasta and buat scan TVS. doktor akan check tengok kandungan tu mcm mana. sbb saya pun sampai dh 8 minggu, bila scan atas perut memang x nampak apa2. scan guna TVS baru nampak.

saya ada pengalaman yg sama. Bleeding. mula² hanya cecair coklat. bila check up selalu kena buat follow up every 2 weeks...lama juga dlm 1 bln try bertahan.. sampai 1 tahap dh keluar darah seperti awal period. akhirnya bukan rezeki saya. Tapi setiap org lain². Auntie saya awal pregnant pun dh bleeding utk first anak. alhamdulillah selamat sudah melahirkan anak walaupun bleeding sepanjang mengandung.. malah dah masuk 4 org anak.. semua dia bleeding... insyaallah, doa yg baik² saja awak.

2y ago

mcm saya x sempat dengar hearbeat dia lagi...inshaallah ada sinar untuk kita semua...amiin