BACAAN PROTEIN DALAM AIR KENCING

Salam mom2 semua.. nk Tanya.. siapa ada masalah mcm sy ni ye, ada bacaan protein dlm air kencing.. sy risau lah.. sebb doct ckp tkut buah pinggang sy ada masalah 😢 ada tak mknan atau minuman secara traditional atau apa2 vit yg boleh yg diamalkn..

1 Balas

biasa kalau mcm protein tggi ni kena elakkan amik mknn yg ada protein tggi .mcm ikan sardin dlm tin...kalau suka makan telur kurangkan sikit pengambilannya..kena makan makanan yg seimbang ikut piramid makanan yg btul...bykkn sayuran..mcm kakipa sy dlu pun protein tggi ms pregnant... effect lepas dia bersalin alami buah pinggang bocor..lepas tu lepas 10tahun alami buah pinggang bocor skrng alami kegagalan buah pinggang trpksa buat dialisis stiap hari..dsbbkn dia bkje jd dia plih dialisis air buat dialisis sendiri dkt rumah dan tmpt kje...mcm skrng ni puan dh tw dr awl ada mslh protein tggi nnti try tnye doc n mintk doc listkn makanan yg puan kena elakkan makan br nnti blh reduce protein dlm air kencing..dan cuba tgk dkt piramid makanan balik apa perlu kita ambil tuk makanan sihat...jika puan penggemar udang...mcm udang pn xblh mkn byk sbb tu pun blh sbbkn protein tggi..mg dpmudahkan segalanya...Allahuma aamiin Ya Mujib..jg dri bebaik k...may Allah alwyz bless u..aamiin