Kencing protein

Salam semua..sy betul2 perlukan tips untuk rawat kencing protein..dah seminggu lebih sy warded sbb masalah ni..doc da scan buah pinggang sy tapi semua normal takde masalah..air pun puas sy minum bnyak ttap juga ada protein..mcm mana ye😢😢

2 Balas

saya awal2 dulu pun kerap kena drip air sebab kencing protein ni, doc cadangkan saya minum 100plus selain banyak minum air masak. sbb 100plus ada ion ke apa entah nak bagi protein tu negative. cuba la sis , saya setiap kali ada chevk up, get ready minum 100plus straight 2,3hari sebelum hahaha

Sy amalkan 2minggu minum air rebusan barli 3x sehari tanpa campur apa2. Alhamdulillah dah -ve kencing protin