contraction palsu

salam minta tolong siarkan soalan saya hari ni sy 31 minggu perut memulas2...datang2 sakit tu berak2 da 4 kali... baby pulak aktif sangat2.. nak kata mengeras tu kejap2 mcm tu la tp x sakit masa mengeras tu... ni kira contraction palsu ke x ye..

4 Balas

x pasti lah... selama sy dpt ank 2 org pramtang, sakit contraction tu kerap ke tandas nk kencing... sakit pinggang, sakit ari ii mcm kne sengugut time period tu tpi lagi sakit lah... dan kekerapan sakit tu datang dan pergi , klau nk kepastian boleh g hospital terus jika rasa sakit dtg dn pergi tu berterusan non stop

Saya rasa benda yg sama 😅 harini saya kerap ke toilet buang air besar semasa berkerja . Saya berkerja di mall . Perut mengeras dan tadi rasa sakit pinggang luar biasa mungkin sbb terlampau bnyak berdiri dan berjalan . Btw saya baru nk masuk 34minggu .

Hi. From my sister’s experience, dia kata mengeras tu sakit. If tak sakit, perhaps you cuma constipation. Sebab adik i contraction takda ke toilet.

Rsa nya contraction palsu sis.Tp klau dh rsa sakit yg mkin kerap berlanjutan,nk kepastian sis pegi hospital.