Contraction

Salam ibu2 dkt sni. Apa beza contraction palsu dengan contraction real pnya. Sy skrg bru 28 minggu. Tp perut kerap mengeras kdg sakit kadang tak sakit. Sy xtahu beza sakit tu mcm mna sbb xda pngalamn lg first pregnancy.#firstbaby

1 Balas

Hi ibu. Contraction palsu.. Kekerasan dia adlh x sekata... Cth puan mgalami kekerasan pd pukul 7mlm..slps itu dah xde dah rasa kekrasan. Berbanding dgn contraction sebenar. Kekerapan kekerasan baby adalah sekata. Contoh puan mgalami kekerasan pd pukul 7 malam.. Pd pkul 7.05 malam.. Puan terasa lg kontraksi tersebut. Selang 5 minit 7.10mlm puan rasa lagi. Begitula seterusnya. Makin nak lahir baby. Kekerasan makin sekata dan makin cepat.. Beza seminit2. Moga mjwab persoalan puan. Slnt melahirkan baby comel Moga puan dipermudahkan segala urusan nnti Jg diri sellu♥️ #TAPSupermoms #TAPactiveusers