Pregnancy Anak Pertama

Salam . minggu lepas sy ada pergi KK . UPT sy positif dan doktor cakap kandungan baru 4 minggu lebih . Cuma soalan sy kat sini , normal ka kalau sy tak alami morning sickness dan sy tak da spotting . Adakah embryo tak menjadi ? hujung bulan 2 ni baru doktor KK suruh pergi utk scan .

Pregnancy Anak Pertama
45 Balas

Normal sis, sy dr awl pregy xda langsung morning sickness n spotting, skrg da 34w.. 😅 ikut bdan org lain2 rsanye..

Tu normal sis jgn pk sgt pelik2 😹 sy trimester ke 2 bru rasa morning sickness teruk2. Memula takde rasa apa pun

Untung sis pregg xda mornsickness.. Xpya minta2 ada morsicknes yer hehe.. Sya dah mcm trauma lalui morsicknes..

jgn diminta ada alahan, takot nnt sis yg tak larat.. alhamdulillah sy tkde alahan, cuma fikir positif je

5y ago

Norml tuh..... Bgus la.. Sy tkde alhn.. Ank2 br ad

Bleeding tak perlu la ada. Klo ade bleeding ade mslh kt kandungan bukan nye sbb implantation semata. Tahniah🤗

5y ago

Sama sama🤗tahniah yaaa🥰

Ada yg mengalami ada yg tak. Tapi bila ada tanda² senggugut dan keluar darah, itu yg patut di risaukan.

sy 1st pregy ttc 6y.. mmg langsg xde alahan. skrg 27week.. alhamdullilah.. bby sihat

Normal sbb sya awal2 pun mcm tu juga .. bila kandungan dah lebih dari tu ..alahan dtg

Tak semua org alami alahan mengandung. Nikmat yg jrg org dpt time mengandung

Hahaha nk sgt morning sickness haaa... Hahaha.. Untung laa xde.. Ade nnti kot xlarat

5y ago

sy tanya ja normal ka tak . sy x mintak nak ada pun kan . sbb takut kandungan tak menjadi kaa . kadang setengah org pregnant tp check2 kantung kosong . sis jgn nak negative sangat ye 😁😁