cabut gigi ketika hamil

salam mammy semua. nak tanya kandungan 11 mggu memang tak boleh cabut gigi ye. tak tahan dah gigi hari2 berdenyut. pergi klinik doktor hanya bagi ubat Panadol je utk tahan sakit.

5 Balas

Tak dpt cabut sis, sbb masih kecik tu... Doc akan bgitau bila dpt cabut... Sis pegi farmasi beli ubat tahan sakit untuk gigi dan untuk ibu mengandung 😊

Cabut gigi kena jumpa pakar, tak boleh sebarangan. Salah step boleh bawa maut. Utk pregnant mom kena trimester kedua, trimester pertama memang tak boleh..

Ikut pengalaman saya time pregnant ank ptama saya ada cabut gigi sblum tu hb kita mesti 12.0 keatas.. kalau bwh tu tdk boleh cabut gigi.

Trimester ke2 baru blh cabut ye. Kalo dh rasa sakit mcm ni jgn tangguh2 nak cabut nnti. Mmg doc akn bg panadol je smntra wktu ni

Trimester kedua je sis boleh kalau nak buat ape2 berkaitan gigi. Mcm sy trimester kedua masa tu tengah pkp jd berhuhu jela

4y ago

Tq