myusu di sebelah sahaja

Salam mahu tanya ibu² dlm ni, korg ada tak anak MCM saya ni, anak tiba2 jak tidak menyusu di sebelah kanan,. Sebelum2 ni ok sahaja.. anak baru usia 4bln.. boleh bagi tips tak?? Da 2hari dia reject sebelah kanan.. kenapa ya???

2 Balas

ank sya mcm tu jugak dia tak berapa suka nyusu sebelah kiri.kadang nyusu sikit je dia dah tak nak.klu belah kanan ok plak.sya paksa2 jugak bagi nak2 time dia bangun tido dia lapar baru dia isap elok.org kata puting tersumbat kot sya tak pasti lah tapi skrg dah ok makin besar 2x dia nak nyusu tapi yg belah kiri ni nak kena posisi betul2 baru dia minum 🤭

klu dia xnk..try juga bg esp ms.dia tdo..ms tdo dia xtw mana satu dh d beri..lelm nti dia akn ok..

4y ago

alhamdulillah