Kandungan 4weeks

Salam, last week saya buat test upt, its positive. Kalau ikutkan dalam 4weeks dari tarikh period bulan lepas. Sebelum ni saya pernah ectopic pregnancy dan tube sebelah kanan saya dah dibuang. Doc pesan perg check cepat2 if pregnant lagi. Saya dah pergi klinik untuk scan tapi doktor suruh tunggu 7minggu baru datang scan. Selain scan, ada cara lain lagi ke untuk kita tahun kedudukan baby?

6 Balas

Sis, kita sama. Saya ectopic last year and dah buang belah kiri. I got to know I am pregnant again after 4 days je missed period tp saya xnak lalui apa yg sy lalui dulu sbb sgt trauma (xtau pregnant masa tau2 dah bleeding ingat period biasa rupanya ectopic). Sy terus pi jumpa doctor to tell my history and dia phm and terus scan, mmg memula x nampak tp dtg balik bila dah 5 weeks dan alhamdulilah nampak kantung di rahim. Sooo tolong insist scann xkisah body or tvs. By right - 5 weeks dah boleh nmpk dia kat mana. Semoga baik2 utk kitaa insyaAllah Ameenn

Sis pergi scan klinik mana ya? Semalam saya pergi scan dekat Sonobee, kalau Sonobee 4 weeks pun boleh je scan, takda masalah. Sebab just nak tahu kedudukan kantung tu. 🥰 murah pun murah

1y ago

Trima kasihh share, saya baru nk try sonobee utk kdudukan kantung juga, masa 4weeks dh nmpak ya? Saya nk pegi 5weeks

Buat beta hcg sis… pg klinik swasta suruh doctor amik darah hcg.. nnt 48 jam kemudian repeat lagi.. makesure bacaan selepas 48 jam tu kena double

1y ago

Okay thank you sis

memang ada sesetengah klinik malas nk layan baru2😅 tapi awak cakap je nk appoinment untuk confirmkan pregnancy.

Ada bgtahu Dr tak? Ada history ectopic.. adoi kenapa la Dr tak scan

1y ago

Apa pkembangan sis skrang?

takde sis. memang scan je caranya. sama ada scan perut atau tvs.

1y ago

Betul kena scan