Scan Pregnancy

Hi mommies. last date period sy, 5 july . semalam sy dah check upt. dapat result positive. sy dah boleh pergi scan untuk sahkan kandungan dekat klinik ke ? atau kena tggu berapa week ?

3 Balas

klau pernah ada sejarah gugur bila dh thu positif boleh ja terus g chck boleh dptkn ubt kuat rahim. klau tdk sejarah boleh tunggu 7-8w

9mo ago

yaa. klau awak p chck awal nnti klau kntung kosong bby blom nmpk jntung blom nmpk, awak terfikir2.

Sy lmp 3 julai. Cek upt double line. Excited pergi klinik. Dr x scan pon. Dia kata awal lagi. Tunggu hujung bulan ogos. Dtg balik.

Awal sangat kadang ada yg tak nampak lagi, better tunggu 8 week ke atas