Alhamdulillah ,Sy selamat melahirkan anak pd 21/7 (EDD 29/7)

Salam korg...sy just nk inform..sy GDM on dc.Sebelum ni pernah share dkt status org yg tunggu kelahiran baby Julai...sy tak kluar apa2 tanda.Kalau tak beranak by 29/7, sy dh kena serah diri on 28/7/23.. Rezeki sy, 20/7 mcm keluar darah sikit tp xberterusan. 21/7 @4pm tiba2 sy rasa mcm 1 tendangan kuat baby seakan bunyi pop..sy igt air ketuban, tpnair yg kluar bersifat jelly2 mcm melekit..sy biarkan dulu x ke hosptal sbb tu mcm tanda je nak bsalin, (baca past hstory kt TAP)...then 6pm ada bloody show..terus ke PAC.ada bukaan 3cm..masuk wad n bukaan 5cm selepas beberapa jam..then tepat 1121pm sy selamat melahirkan baby boy.. Sy byk guna teknik bernafas kt utube, teknik siti jamumall, teknik meneran(ikut kata doc..xjadi ikut cara kt utube)..doc suruh 'berak' kita berak sungguh2😅 tp tu mmg mengeluarkan baby sbnrnya...i think dlm less than 20push, keluarkan putera kami seberat 3.17kg..alhamdulillah...anak soleh ibu ayah.. Smga yg lain2 yg tunggu masa, dipermudahkan segala urusan..❤️

6 Balas

tahniah