cepat kan bukaan

sy ada lagi 7 hari sebelom due .. ada tips x mcm mana nk cepat kan bukaan haritu sakit kena tahan wad bukaan 1cm .. lepas tu doc bg keluar wad .. ada cara tak mcm mana nk bg bukaan buka ?? lepas tu mcm mana nk tahu yang bukaan kita makin buka .. sy rasa sakit sikit2 tak kerap dan kerap rasa nk berak tapii tak berak pon ....

6 Balas

Hhehe kalau sakit mcm nk berak tu dh nk dkt bersalin sbnrnya..Mcm sye rae mcm tu...Lst2 bukaan dh 7cm smpai hoapital...Bnykkn bwrjalan tau...dan doa smga dipermudahkan

4y ago

Sye msa tu sakit memulas perut bnyakkli dan sakit bwah ari2 mcm bby btul2 nk kuar lah..Cek kt hspital dh 7cm..Ank kdua tme tu heheh ank pertma tu trun darah je..

Banyak kan jalan hehe, pusing pusing mall ke. Tapi kalau dah kerap sakit, 5-10 minit sakit berulang, tu dah boleh la pegi hospital.

sakit kerap sgt tu dh nk bersalin..Mcm xsmpai 5minit je rse cntrctioN..Tu kne g bwa hspital..

Byk kn brjalan, klau kt rumah buat jln itik hehe

Kene banyak Jalan sis..

Perineal massage