confius

haii saya last period 22-26 ogos 2019 . check upt sendiri -ve . Lepas 4 mnggu tak period pergi klinik swasta . Buat upt n scan . Upt -ve scan kosong . Dr ckp tkde cyst tkde fibroid semua . Dr ckp kalau ada skrg maybe 7 weeks mcm tu . Tapi skrg 20oct sya masih blom period . Dr suruh dtg lepas 2 mnggu amik ubat turun darah . Ade ke chance ke utk sya pregnant ? . Sbb tk pernah period lewat mcm ni .

7 Balas

Sama laa.. Sya hari tu 24/8 last period, lpas tu kluar drh sikit 19/9.. Smpai skg tak period2 lg... Sya g beli upt sbb rasa asyik sakit je demam on off, cramp je kat bawah perut dan sakit pinggang..mcm rase nak period jgk tp lama sakitnyee..upt check -ve.. Sya baru je nikah 15/9 ..ingt mmg horman org lepas khwin.. G klinik check ,doc ade scan katenye rahim menebal.. org ngandung mmg rahim mgembang tp kalo ikut last period ptotnye da 7-8week da skg.. Tp kbiasaan kantung akn npk dgn heartbeat janin.. Lpas tu.. Dya suh check lg urine test tp tetap sama.. -ve jgk..

4y ago

Cramp bawah perut rasa macam sengugut ke sis

Tak sure sis. Tp biasanya betul dah doktor cakap tu kalau dah preggy patutnya skrg dah 7 weeks dah nampak kantung dgn seketuk kecik dalam tu. Maybe perubahan hormon sis kot tu persediaan nk preggy. Sy dlu gtu jugak. Then lepas tu akan period skali. Lepas period tu baru preggy.

5y ago

Tulah haritu dh g klinik dr ckp tkde apa2 . Maybe kalau 2 3 mnggu lagi tk period sya pergi kk .

sama kes kita sis... saya pun tengah risau nie.. belom prepare semua barang baby..doctor pun cakap 2minggu mesti jumpa doctor kalau belom period.. sakit badan kalau belom period sis...😢 doctor cuma bagi vitamin folic acid sahaja

5y ago

Hm yeke. Semoga kita dpt rezeki zuriat ye. Amin

selain upt, boleh buat blood test sis, utk kesan hcg, sy hritu pegi but dkt klinik swasta, ckp nk buat blood test beta hcg, nk confirm kan pregnant atau tak ,blood test lagi accurate dr urine

5y ago

Terima kasih atas doanya

saya lewat period bulan 6 tu tak dtg lgsung, igt kan preggy, cek upt -ve, tetiba tgh bulan 7 period dtg.. n tu last period sy. now dh 13weeks.. take time sis..

Member sye ad kes cm ni , doktor nk bgi ubt turun darah tpi dia x pergi tpi lps beberapa week upt dia positive

5y ago

Doakan saya preggy ye sis. Amin

Check pakai upt clear blue la baru puas hati. Tak payah runsing pk.