OKAY KE KALAU SKIP UBAT IRON

Hi salam korang nak tanya, saya dh cuba amek zincofer & iberet dua dua muntah teruk badan tk boleh trima langsung. Doktor bagi ubat asing2 utk iron, vit c, vit b dan folic acid. Badan saya boleh trima folic acid dgn vit c sahaja. Bahaya ke kalau tk makan iron during pregnancy eh? Sbb perut sya mmg tkleh trima iron langsung. Ada tk cara lain utk tambah darah?

9 Balas

ya kalau xsmpai trimester 3 ubt asing2 ... saya skrg 36... now hnya mkn iron dgn iberet ja... sbb dlm iberet dh ada folid asid dan vit