kaki bengkak

Salam.. kandungan berapa bulan yer kaki mulai bengkak?

32 Balas

Depend sis..ada org ms preggy x de alami bengkak kaki.. kalau ada jnis yg kejap bengkak lepas tu surut balik..mcm sy dlu ms preggy kaki bengkak kejap je..husben suh rendam.kaki dgn ice ms.tu..tgk kaki back to normal.... Tu bg bdn sy la..imune buat gitu.. ms kaki bengkak..pd org lain..xtwla.. pape pn depend pd bdn msing2 mcmne..stiap org prjalanan hamilnya berbeza 😉✌

x semua kaki bengkak sis.. sy x bengkak..tiap2 kali check up nurse check kaki.. masuk 7 8 bulan start kebas tangan.. nurse gelak je, ingtkan bengkak kaki tp kebas tgn rupanye..hehe.. nk genggam jari pun sakit lebih2 lg waktu bgn tdo..da brsalin 2 bulan dh ni tp still x hilang lg sakit.

4y ago

Sama la...tgn sy kebas2...huhu

Sya 34w dah start bengkak... Setiap petang dah start bengkak. X blh berdiri lama.. bila baring alas kaki tu dgn bantal bagi tinggu. So far sya buat setiap mlm. Esok pagi dah x bengkak

X semua bengkak kaki sis..saya dulu anak sulung bengkak..sampai nak sandal pun xleh hu..hu..anak ke 2,3,4 ok..x de bengkak..yg ke 5 ni..belum ada tanda2 bengkak pun lg..

Sy smpai hbis berpantang xbengkak kaki pun😂 time preggy elakkan duduk n bdiri tlmpau lama.. Kaki kna aktif brgerak juga spya aliran drah bjln lncar 😊😊

sy masa first baby 35weeks dah start bengkak dri kaki smpai muka 😂 second baby tade bengkak langsung skg dah 8months 😁❤

Saya start 7bulan tapi kalau kerap berjalan baru bengkak. Skrg 9bulan jalan skit pon dh kembang mcm roti john 😆😆

Tengok jugak bile .. saya dari mula hamil sampai ckop bulan xde bengkak kaki tapi lepas bersalin kaki baru bengkak

Waalaikumussalam, depend sis. Macam saya, Alhamdulillah sepanjang mengandung sampai bersalin takde bengkak kaki.

Depend pada individu. Sy nak masuk 9 bulan belum pernah lagi bengkak kaki. Nurse pun pelik tak bengkak2 😅

4y ago

Sama sy.. nk masuk ank ke tiga pun kaki x pernah bngkak.. syukur