kaki bengkak

10week tiba² kaki saya bengkak x selesa npa yer😢 #mommybuntu

kaki bengkak
14 Balas

Same lah kite dari 9 minggu bengkak sampai 13 mggu.. Sakit nk pijak pon sakit bila bgun mlm nk buang air.. Tnya nurse dye Kate normal.. Cuma tido kne letak bantal bawah kaki kne tinggi kan.. Alhamdulillah semua ok xada kncing manis, hb ok BP ok.. Nie alhamdulillah dah 23 minggu da x bengkak..

4y ago

Sabar ye.. Nnti ilang 2..tahan sikit..

awal sgt bengkak, selalu 2nd or 3rd trimester baru bengkak. tu pun tak semua org. boleh cari maklumat pasal Preeclampsia. agak berisiko klau ada. bengkak awal ke lewat takda kaitan dgn jantina anak ye..

4y ago

boleh amalkan tido lapik bantal bawah kaki, berjalan pun kena posisi yg betul.. try amalkan mcm tu dulu, klau still jadi jgak kena tanya doctor awk...

Alhamdulillah tak pernah lg experience kaki bengkak sehingga 22week ni. Nurse pesan, time tido pakai stokin & tinggi kan sikit kaki. Alas dgn bantal pn ok. Moga segera surut insyaallah.

ada protein dlm air kencing tk? nnt cuba chk dgr doktr.. sbb y nie pglmn kwn sy, dia ad mslh protein dlm air kencing.. n kaki dia bengkak, nk surut kn kna angkat tinggi msa tido

4y ago

saya x check lg.. nnt check up saya tnya nurse

Normal, semasa tidur angkat kaki tinggi dari perut supaya bengkak tu surut. Alaskan kaki bawah bantal yang berganda.

Awal bengkak.. huhu cuba tido tinggikan kaki atau sapu minyak angin kt kaki sebelum tido

awlnye kaki bngkak sis..blh amalkan tidur pakai stoking n tggikan kaki dgn bantal.

4y ago

tiba² bengkak dh 2 hari

Edema ni. Elok pkai kasut yg selesa sikit utk bergerak ke mana2

sy dah 18 minggu alahmdulilah kaki x bengkak...kna pkai stokin

semoga di kurangkan bengkak kaki sis . aamiin