Spotting brown

hi salam . kalau ikut kn upt ni +ve n usia kandungan nk msuk 6weeks . tapi ade spotting brown . normal ke ? n sye xpe prgi klinik lagi untuk cofirm prgnt .

Spotting brown
10 Balas

klau ikutkan pengalaman sy..sebelum +ve preg iaitu 4W tu dikira utk penempelan..klau lbh pd 4W biasa risiko utk keguguran..pengalaman sy, baik g klinik swasta, Dr akn bg ubat kuat rahim sbb d klinik krjaan @ hospital krjaan utk prtma kli preg mmg dia xbg ubat kuat rahim..sy pernah alaminya sblm ni & ggur msa baby 3bulan sbb xdpt ubat kuat rahim dr klinik krjaan..yg ke2 ni alami bnda yg sama tp alhamdulillah sy g klinik swasta & dpt ubat kuat rahim wlaupun klinik krjaan xbg g swasta

Mse saya tk thu yg saya prengt tiba ii ade kuar bercak darah sikit .. saya ingat darah period saya tnggu 2 minggu jgk nk sah kn sya period atau tk lps to rasa perut mcm penuh terus ckeck upt terus keluar prengt 1-2 pergi klinik dh ade 6 week dah ade kangtung Alhamdulilah rahim saya kuat semua dc kata sbb dc kata normal klau kuar bercak darah sikit 1 hari

Klau bab spotting ni trauma btol..wktu first pregnancy dlm 6w mcm sis, kuar spotting..tp sy kuar berlnjutan blh kata tiap hri..dlm 10w cmtu sy pi klinik knon nk scan tgk bby…tau2 je xde hbeat..jnin stop dr 8w..better hti2, sis pi klinik mtk ubt kuatkn rahim, klau blh jgn penat2 awal kehamilan..bnykkn rehat

2mo ago

sama mcam saya preggy anak first ada spotting pi scan x dgr bunyi jantung masaru 12week da. 2 mggu dr bg masa x smpai 2 mggu hari2 bleeding hitam pekat darahnya. setiap kali preggy saya tkot sgt ngn spotting.

Saya spotting light brown masa 6-7w camtu. dlm 2 mggu la. Tu sbb busy, byk brgerak. Lepastu dh slow dh sikit aktvt, spotting takde dah. Alhamdulillah okay smpai skrg. Yg penting jgn sampai ada rasa cramping while fasa spotting tu & jgn lasak sgt. Tp lg better g scan, & inform mslh dkt Dr.

spotting ni untk org yg mengandung sgt xnormal. ada 2maksud spotting, 1st spotting sbb penempelan baby, 2nd threaten miscarriage. apa2 sis trus ke klinik ya untk sahkan pregnant. and slalu doc akn bg ubat kuatkan rahim if ada spotting.

2mo ago

betul apa yg puan ni smpikan

sis kalau ada spotting pergi klinik. better swasta. minta ubat kuat rahim duphaston. sbb sy pun mcmtu..tp spotting yg light brown.. mmg laju2 g poliklinik..scan dn minta ubat kuat rahim.

2mo ago

sy dalam shri je.. dpt duphaston utk sminggu dh ok dh.. sis lepas mkn dh ok dh? sis brpa mggu dh sis..

x normal.. better peg klinik check.. lain org, lain kondisi bdn masg2.. mgkin ade org baby nye ok even spottg, ade yg x.. jd jgn amek risiko.. peg check ye..

Tahniah sis..doakan sy juga ya pejuang 2 garis☺️..pa² sis terus ke klinik..take care..

kalau spotting sekali je normal tp kalau kerap spotting tu bahaya better g klinik

trs pergi klinik swasta scan n bgitau ada spoting . jngn tungu lama