Ikan apa yg boleh makan ye?

Salam, ikan apa je yg boleh mkn waktu dlm pantang? Selain ikan merah & tenggiri (dua ikan ni mahal sgt x mampu rasa) Ikan siakap boleh kan lg ikan apa ye? Saya pantang sendiri nnti jd nk kene prepare awal potong kecik2 asing kan ikut hari (utk perap) dan nk stanby utk lauk frozen.. Hari ke berapa boleh start mkn ayam?

16 Balas

Ayam saya makan mggu ke 2 masa mula mkn ikan dulu sbb ikan lebih bnyk protein dan cpt utk luka baik , saya pun pantang sndiri buat masa lani yg saya tahu ikan talang , ikan isi putih boleh google hahaha 😅 saya pun pakai google ja kalau mampu beli saya beli tapi menu sama ja setiap hari saya buat 😂 lagipun time pantang ni selera mkn saya betambah2 tmbh2 time menyusu lapar bebenor Ayam ni tak digalakkan walaupun boleh , sebabnya aym yg jual kt pasar ni kebanyakkannya ayam yg dicucuk la , so kurang sesuai better lagi ayam kampung Ni nurse kt kk saya bgtau la kalau nk kurus kan