Org salah eja nama anak kita...parents ok ke?

Salam ibu/mak/mama/umi/mommy semua Nk tny pndpt sket. Pnh tak ade pengalaman mcm ni...bile org salah eja nama ank kite. Parents skrg kan suka bg nama anak dgn ejaan unik, nk lain drp yg lain. Cthnye nina...tp dieja dgn nyna, niena. Tp bile org taip nama ank kte, cthnye kt wasap ke...dgn ejaan yg salah. Wlpn kite dah respon dgn ejaan yg btol, ttp jgk org salah eja. Kdg tu trase jgk nape la org xleh nk eja name ank kte dgn btol. Tp tu la xkuase plak klo asyik nk btolkn org je. So pendam je la. Nk tny... cmne parents react? mommies ok ke klo kena mcm tu? Triggered tak?

34 Balas

Tak pasti lagi sy akan ok ke x sebab anak baru 4 bulan 🧐 Sedangkan nama sy pun dari kecik ke besar tak pernah betul..asyik tertinggal huruf 'h' kat belakang nama..hmm..sy layankan je la..nanti nak kena tanya parents sy la apa diorg rasa..😂

8mo ago

HAHAHA