Bahan perasa dalam makanan bayi

Salam ibu2...saya nk tnya bayi saya dalam sebulan lgi bole mkn..tpi bole ker dlm mknan bayi ada bhn perasa...setahu sya memang xbole..tpi segelintir org ckp bole tpi sedikit saja..apa jwpn ibu2

1 Balas

Bagi dia makanan tanpa perasa terlebih dahulu. Biar dia biasa kan diri dengan tekstur makanan. Plus lidah mereka masih sensitif jadi slow slow ya. Dah 7 bulan tu boleh try masukkan stock ayam, tapi baik buat sendiri. Ini cara dia https://my.theasianparent.com/cara-buat-stok-ayam-untuk-bayi