Kuning bayi

Hi mommy2 . Bole tnya tidak apa petua eh atau apapa tips yg bole trunkann kuning pada bayi? Sy balik2 kasi susu badan bayi sya setiap sejam tpi sma juga kuningnya tinggi bole takk mommy cadangan tips atau petua cara cepatkan kasi turunn kuning pada bayi??

1 Balas

sy bersalin bulan feb haritu,sy campur fm + bf. jgn bedung baby,nanti kuning tambah naik. sy campur kembang semangkuk dan air rebusan daun belimbing buluh di air mandiannya. sehari mandi 3x. sis jgn makan makanan yg ada halia,kunyit dan lada hitam. 9 hari ja kuning baby sy. bg sy memang pencapaian terbaik untk sy la,sbb 2 anak sebelum ni masuk wad sbb kuning tinggi. baby sy no 3 ni ja yg nda masuk wad sbb kuning nda tinggi