Gdm masa mengandung

Salam ibu2...boleh share tips nak bagi bacaan bsp cantik tak?

1 Balas

wassalam sis.. nie yg sy buat sebelum bsp..sehari sebelum bsp sy jaga pemakanan betul2.ya mmg kite kena jaga kn pemakanan kite tp utk bsp betul2 jaga takut bacaan tinggi kan.cth,amik nasi suku sayur lebih dgn lauk tp pastikn juga masakan kite tu x tinggi kandungan gula,minum air masak banyak.time bsp,fisrt bacaan insyaAllah ok sbb puasa kn, utk second bsp tu kena jaga mkn juga ambil mknn dgn kuantiti yg sedikit dulu pastikn jgn yg manis2,utk third bsp lunch tu mkn juga jaga portion suku2 separuh + amik buah oren,sebelum last bsp(petang) sy bedal je cendol ke apa tp pastikn banyakkn minum air masak lpstu..setakat nie 2x bsp bacaan sy ok bila jaga car pemakanan kita

5mo ago

tqsm respon sis..ble lah sya try cara mcm sis..hrap2 next bsp cntik la resultnya