Gdm masa mengandung

Salam ibu2...ibu2 yg ada gdm boleh share tak tips untuk bagi bacaan bsp cantik?

5 Balas

sis, sy taktau la berkesan utk sis atau tak.. tapi sy selalu minum air lemon atau limau kasturi lepas sejam atau setengah jam makan.. kalau utk bacaan pagi, sebelum tidur minum dulu.. pagi esok tu bacaan cantik okay je.. sy selalu makan apple hijau jugak..

sy 2 anak sangkut GDM . ank yg ketiga minum gula alhamdulillah x sangkut. tpi 28week nnti kena minum lagi. sis kena jaga makan . kena buat Bsp ikut jam yg nurse suruh , selagi on diet tu ok sis.. inshaAllah lepas bersalin tak ada nanti

Kena jaga makan sis, in shaa Allah bsp cantik. Saya memang ada dm before pregnant, tapi sekarang pregnant kena cucuk insulin before tidur 6 unit. Metformin pagi 1 biji, malam 1 biji. So far bsp cantik je 🙆🏻‍♀️

kalau kena gdm kena selalu p kk ke? sy bru mnum ayaq gula smlm harap x sgkut la

saya nak bagi tips pun, saya pun sangkut gdm 😅