teringin makan nenas

salam ibu2.. sy nak tanya selamat x tgh pregnant 19weeks utk makan nenas?

10 Balas

maaf saya tak pasti ttg itu. sbb stiap org kondisi badan mereka ada lah berbeza..ada tu mkn pape pn ok je blh xde effect mungkin sbb rahimnya kuat..ada tu automatik ada effect blh alami keguguran jika rahim xkuat...tu bila.mkn nenas blh mengalami keguguran .wallahualam

saya xsure la wak. xperience saya, saya xberani makan lagi. saya dah masuk 30w keatas baru saya makan. 😂 bnyak pulak tu saya makan. pastu terbaca nenas ni natural induce. ah sudah. sekali, check laluan dah 3 cm.. hahaha kena tolak lr huhuhu

sy makan je. alhamdulillah okey. kalau ikut kajian sains, nenas boleh mengakibat pendarahan kalau mkn 7-10 BIJI sekaligus. tpi x kan lah nak melantak sampai banyak tu kan. hahah.

Kalau Teringin Makan Sikit Je Buat Rasa² Tekak . Saya Pon Makan Je Tiap Kali Kene Sembelit . Lepas Makan 3 Ke 4 Potong Alhamdulillah Lancar Membuang 😊

Boleh mkn tp ambil yg dah betul2 masak punya Kuning ke oren2 gitu Kalau tkut mkn sikit Gulai nenas pun boleh Cuma jgn yg muda

boleh makan yg masak ranum tapi makan sikit je buat lepas rasa. tp terpulang pada badan masing2. kalau tak yakin, elakkan

Saya anak kedua dulu mengindam makan nenas. yang ke tiga ni pun makan nenas tapi ambik yang btul msk lah

kalau teringin ambil sikit saja puan ..tapi kalau rasa tak yakin, better tahan dulu 🤗

taktahu la boleh ke tak tapi org kata nenas panas so takbagus untuk kandungan

ikot bdn masg2..sy mkn je wt rse n alhamdulillah xd pape