Air tebu

Salam ibu2 ,sy hamil 9 minggu . Bahaya tak untuk beby kalau sy minum air tebu?

6 Balas

Kalau rasa was2 baik elakkn sahaja . Hati pun tenang. Sbb air tebu mmg org kata tajam. Ada org kata takde apa2 .ikut bdn. Jadi sy elakkn terus . Nenas, durian pun sama sy elakkn .walaupun org kata boleh makan sikit2 bg rasa tp utk sy better sy bekorban dlu 9 bulan ni tak makan benda tu semua walaupun feveret 😁

Kalau boleh elakkan minum air tebu,kelapa diawal2 semester ni.sbb air2 tu tajam.sy even dah masok semester 3 pon x brani nk minum air2 tu lagi.

Bagi sy la...air tebu tu tajam sy awal2 tw kata preggy air tebu pon sy xmnum.skrg alhamdulillah dah 25weeks ttp xmnum air tebu

better elakkan dulu..air tebu tajam sis, bhaya utk kandungan.. n kandungan sis pun msih awal lg tu..

Saya rasa x elok, tapi mungkin ada ibu2 lain boleh bagi pandangan

tebu tajam sis..baik sabar dlu awal² nie