Air Tebu ok tak?

Salam Mommies nak tanya , betul ke x elok minum air tebu, sbb sya sejak2 kandungan start 5 bulan ni suka betul minum air tebu.

11 Balas

ok je xde masalah. awk dh try mnum kn. kandungan dh 5bln. kuat dh tu. cuma mnum berpada. ingt. kita pregnant ni,apa2 kita mkn or mnum,semua kne berpada. sakit badan kita kemudian hari nnti

ikut ketahanan bdan kita sis,air tebu tue tajam...klau kandungan sis kuat mnum pn xjd apa,mcm sy penah ada sjrah keguguran so mmg xkn mnum or mkn yg tajam spjg kehamilan nie...

saya minum alhamdulillah serasi mula2 minum sikit nk tgk sakit ke x perut..bila rasa ok dlm masa 24jam tu baru sy berani minum air tebu bila trgin..try n error

Okay je sis.. Kalau sis sesuai. Sebab sesetengah org x sesuai. Dan agak berisiko bagi kandungan dia. Tapi jangan kerap sgt minum air tebu. Sebb manis.

boleh je. Tapi jangan banyak2. Cukup sebagai merasa. Kata doktor pakar, tak kisah nak makan apa, minum apa. Yg penting, berpada-pada. Jangan berlebihan.

Setengah okey, stgh bdn tak okey, saya dri awal bdn tak boleh minum air yg tajam2, tembikai pun tak boleh, smpai ke sudah tak berani nk try.

Depends pada badan sis. Kalau saya tak berani, takut sbb sebelum ni dah 2x miscarriage. Kalini memang jaga betul2..

Itu la mcm heaven nye dpt minum air tebu…sedap betul…

sya minum😅

ok je