Baru 34week tp dah sakit2

Salam ibu2 . Sy bru 34week tp tiap2 mlm perut ni sakit je tp sakit kejap2 . Lepas tu baby slalu mengeras . Bab sakit pinggang dgn celah kakang haishh xsah cakap memang sakit . Kalau nk trun katil nk pergi tandas pun dah terasa kesakitan . Tgh2 syok tdo pun kalau nk ubah posisi tdo tu pun mcm dah azab . Sakit sgt . Tadi pergi kk diaorg ckap normal n diaorg ckap perut dah kebawah . Kepala baby pun dah kebwah ikut laluan dia dah . So skrg kene berjaga2 je lah tnggu branak kata diaorg . Tp mcm awal kan sbb bru 34week . Ada ke ibu2 mcm sy jugak . #firstbaby

15 Balas

kene berjaga2 tu sis. sy lebih kurang waktu tu jgk perut asyik mngeras. tp buat xendah sgt. mlm2 lg kerap tp tahan je. pstuu rupenye 36weeks dh terberanak. beg baju sndiri xsiap. baju bby je dh full kemas 😄

3y ago

Alhamdullilah sy dah slamat bersalin 12/11/2020 . Smpai hospital pom dah 6cm . Sakit contraction dlm 2jam je