Risau

Salam ibu2 smua..nak tanye spe yg ade pegalaman jaln dh buka 1cm..tp doc suh blik uma je..sb td pegi cekup...doc suh blik je xde suh pegi hospital..ptut sy tggu or pegi je hospital trus..??

15 Balas

Sy sendiri pernah lalui sis.. Bukaan baru 2 cm kena suru balik rumah dulu.. 😂

5y ago

Hmm semua cara bersalin tak sama.. Kadang2 ada bukaan 2 cm tapi ketuban dah pecah ada yg belum macam sy.. Kadang2 nurse ni pun bikin panas juga tau.. Dah nak beranak Dia kata belum lg tu.. Sy pun berfikir kejap siapa yg mengandung sbenarnya ni 😂😂

1cm tu masa saya haritu doktor cakap umpama xde bukaan pon sebenarnya

Saya pernah tp ,sblm plg jt rmh dah jln3cm

Kat Spital... 2cm pun soh balik dlu...

Bley plak mcm tu