Kaki kembang

Salam ibu2 smua... Nak tanya macam mana nak bagi kaki ni tak rasa sakit bila berdiri... Bila bediri bahagian kaki memang rasa terik..kalau saya duduk terasa berdenyut² di. Kaki saya. Saya berat 70kg ketinggian pulak 141 cm.adakah kaki saya sakit sebab berat saya..lagi pulak saya jenis kalau buat kerja rumah saya nak selesaikan semua..jadi saya mengambil masa 2 jam jugak untuk berdiri mengemas membasuh memasak.suami selalu cakap rehat sekejap jangan paksa diri buat kerja rumah..

Kaki kembang
7 Balas

Sya dari awal pregnant dah amalkan petua arwah nenek.. letak bantal @ benda lembut d kaki masa baring.. amalkan setiap hari masa tdur.. alhamdulillah kaki tak bengkak walaupun berat skrg 77kg.. sakit kaki minta suami urut malam2 menggunakan minyak panas.. klu urut d area kaki jgn d tapak kaki..

Kena banyakkan duduk dari berdiri, gap2 kan lah waktu setelkan kerja rumah tu ye kalau taknak lagi teruk kaki tu nti, klu doc check lepas tu suspect edema pulak lagi susah. Amalkan jgk angkat kaki letak atas bantal tinggi sket dari lutut klu baring or duduk.

3y ago

Ye btl tu..sy sampai 9bln amalkan ni xde bgkak kaki..tinggikan kaki Guna lah bantal ke ape..

kaki Saya pun da mula terasa macamnie especially bila turun tangga.Mungkin faktor badan xmampu nak tampung berat.Jadi banyakkan berehat n kurangkan berdiri lama.

same mcm sy ?? tpi lps. siap ursan uma ank2. kite gsok dgn minyak panas lalu jee minyak ??

Wassalam.. Kne brehat sbntar mommy. Jgn brdiri dlm jgka masa yg pnjg..

Alas bantal dekat kaki masa tidur..

nti kurang bengkak itu awak