Merancang hamil lagi

Salam ibu2 semua,nak Tanya,sya dah lama makan pil perancang keluarga dlm 5 tahun,baru stop mkn bulan 12/2019 haritu.. Berapa lama masa utk lekat yer/mengandung???

7 Balas

Soalan Saya Berapa umur awak? Getting pregnant is related as well with ur age. Kalau umur awak muda remaja high chance of lekat cepat. 30-40 around 50% 40 and above - 20% So lepas faktor umur, byk lagi faktor lain yg mainkan peranan termasokla diet awak ari2. How healthy your life pun contribute to all this. Tp overall, rezeki jugak. Harap awak cepat2 mengandung lagi

Sy mkn pil hormon 5 tahun,2 tahun selepas itu sy pregnant,sis kena amal kan makanan diet,rajin exercise dan pasti akan mengandung,mmg agak lama sikit tunggu utk hamil balik sis

oh yg tu sy xpsti..sbb sy xpnh alaminya...xpe sy try up status sis ni ea..hrp jika ada yg berpengalamn blh share ttg ni dgn sis..jg dri bebaik ea..😉✌

Kalau ikutkan lepas stop je perancang boleh terus pregnant. Sebab tu ada org yg termissed sehari pun blh pregnant. Tapi bergantung pada rezeki la

saya dulu pun mkn perancang 5 tahun. amek masa jugak nk pegnen. sabar ya. Insya Allah ada rezeki tu

amik mse skit sis..bg period regular..amlkn folic acid..inshaallah xsmp setahun klu xsilp sy

bergantung kesuburan hormon dlm bdn, diet, dn rezeki msing² ... smoga dipermudahkan ye