Berapa lama untuk mengandung lagi, jika suda stop pil perancang ? Ingin tahu

Hi mommy2 sepa ada pengelaman, d sini yg makan pil perancang dan suda stop, ambil berapa lama untuk lekat balik? Adakan bulan atau pn tahun utk lekat kembali? Mohon share pengalaman ibu2. Tak kisah la jenis perancang pil or cucuk makasi. ##ingintahu

11 Balas

saya berhenti pil perancang bulan 12 tahun 2021 ambil masa 3bulan lebih juga untuk pregnant , bulan 1&2 period keluar macam biasa then bulan 3 period tak keluar sampai habis bulan cek upt negatif pastu saya tunggu masuk bulan 4 23hb cek baru naik double line .. kalau ikut dari tarikh last period sepatutnya saya dah 20w keatas sekarang tapi scan usia baby masih 14w sekarang dah 20w maknanya proses berlakunya persenyawaan tuh lambat .. due date 16/12

masa sebulan kahwin saya cadang taknak mengandung dulu sebab belum berhenti kerja. saya makan pill Yasmin masa tu. lepas dah bincang dengan husband, saya stop & sebulan lepas tu terus ??. ada baca & buat research paling lewat pun dalam setahun lebih baru ?? semula. agak risau juga masa tu tapi saya usaha jugak lah dengan bersama waktu subur dengan suami. Alhamdulilah sekarang dah 37w dah pun ?

Lepas bsalin anak pertama sy mkan pil perancang selama setahun 5 bulan ,berenti bulan 10 /21 . 3bulan ja stop mkn pil perancang ,bulan 1/22 ttiba lewat period . 2 ka 3 hari dh lewat period terus cek upt skali 2 line ? . Alhamdulillah skrg dh 31week . due date 2/10 tp harp2 kluar bulan 9 laa sma bulan birthday nnty?. doakan sy smoga d prmudahkan ye?aaminn

Bergantung pada badan. Saya setahun lebih amek masaaa.. nk kira waktu subur pon dh xboleh sebab period jadi lari.. dlu period sy teratur and sharp masa. Skrg ikut suka dia nk dtg bila ?

Sy berhenti pil perancang masa 2018,,pregnant awal tahun ni tp gugur,skrg pregnant lagi 8minggu,ikut badan masing2 sbb kalau berhenti pil hormon mmng rosak punya la,haid jd tdk teratur

depend pd body..ada cpt lepas benti je trus pregnant....ada yg lambat kena tggu smpai setahun..lepas stop makan pil perancng bru blh pregnant balik...mg dpmudah segalanya..aamiin

Saya rasa dalam 4 bulan stop camtu saya lekat balik

saya,3 bulan lepas stop pil terlekat pulak..

Bergantung pada individu juga..

ikut pada badan