koyakan terbelah vagina

salam ibu2. saya sudah nak masuk 5 bulan bersalin. pantang bersama suami 100hari. tp baru2 ni saya rasa macam xselesa ditempat kemaluan. bila cuci lepas buang air rasa macam besar lubang tu. saya xtau nak explains macam mana. saya mcm ruang tu longgar besar. tak macam dulu. tapi pagi tadi baru saya check tengok. oh rupanya bibir vagina saya macam terbelah. (refer gambar dlm bulatan merah) tapi xsakit pun. masa bersalin takde jahitan pun disitu. saya pun xsure bila terbelah atau memang terbelah. jadi saya xtau nak kena buat apa. biarkan saja ke? harap ada yg sudi menjawab soalan saya. tq

koyakan terbelah vagina
1 Balas

maaf puan sy kurang psti ttg ini..sbb tiada pnglmn bersalin normal .sbb sy czer .puan dh refer pd doc n tnye ttg ini serta dptkn rawatan?mg dpmudahkan segalanya..aamiin