kir pegerakkn baby

Salam ibu2 nk tnye sye prgnant ank no 3 slalu kira pegerakkn bby start bpe bulan yer..sye dh nk msuk 8 bulan blom strt kira lagi...normal ke

19 Balas

start kira 7bulan..kdg2 kk lupa nk bg tau..mcm kes sy...kk lupa nk bg tau..nurse sndiri mintk maaf sbb lupa nk ckp suruh tnda...dia org tau sy x tanda di buku pn sbb sy sndiri tnya😆...agknya kalo sy tggu dia org ckp smpai bersalin sy x tanda2 kot😅...tpi d sbb kan ad pgalaman..7 bulan sy note sndiri kt enset..time nurse suruh catat kt buku bru sy tanda ikot tarikh dari 7 bulan..

Saya skrg ni 28w3d blom start tanda lg dlm buku pink. Note sendiri je dlm hp dlm mase 1 hari brape kali baby tendang. Mungkin next appointment 2/3/2020 ni kot nurse@doc sruh kira yg betol2

Sy msk 30w x kira² pn... Last2 sy kira siri... Tp x catit dlm buku pink... Notes utk diri je. Sbb buku pink slagi misi or doc x suh pape x leh catit sbrg..

Anak pertama dulu kira pergerakkan masa kandungan 7bulan. Ni kedua nanti taktahu pulak, nurse takde cakap lagi.

Sy 29weeks x start kira lagi. Next appointment 33 weeks nanti. Xtau la bila nurse suru kira

Sy 29week tu pon sy tnya nurse bila nk kira..agaknya nurse pon lupa..pastu trus dia ajar..

Saya 27minggu nnti baru kira... Ni dh 26minggu 4hari

Biasanya masuk 7m dr dh suruh kira pergerakan

Sy hritu time 28w bru start kira..

28 minggu doctor dah suruh kira