hi nk tnye mommies biasa start kira pergerakan baby brp minggu ye

sye dh 29 minggu tp nurse atau dokter tkde mention plk pasal kire gerakan baby sye tgk kt tiktok rmai dh start kire 28 minggu🥲 dgn cucuk kancing gigi tu brp bulan nurse akn cucuk ye

8 Balas

28week dah wajib kira. Check up yg sebelum 28weeks tu patutnya kita dah kena estimate dah time 28weeks tak jumpa doctor so time check up sebelum tu kena remind dia. Record je sis, nurse akan marah kalau tak record which next appointment nanti dia akan pertikai nape tak remind dia & siap marah kita yg FTM ni yg tak buat research ke sampai taktau mula kick 28w haha. Pernah tgk nurse marah org. Kalau tak kira bahaya, kick kurang wajib ke pac takut jadi pape kt baby & kita taktau. Tak caya try sis call kk tanya dah kena kira ke 28w sbb haritu check up nurse tak pesan, kompom nurse suruh kira 🙂 Cucuk kancing gigi x ingat week brp tp time 7 bulan 1st dose, 8 bulan second dose. Ada org lain2 masanya, taktau depends on apa

4w ago

tq awk

kira gerak baby start 28weeks, awk trus je kira, tanda dlm buku. gerak baby kira start 9am-9pm. 1 pusingan gerak baby jarak dia sepatutnya 15-30minit, lps tu baru kira pusingan yg kedua.

4w ago

alright tq awk

sy 28w start chek gerakan bby.. cucuk kancing gig msa 25 w & 30w. sbb sy jarak ank prtma dn skrg 8tahun jdi kena 2kli mcm ank prtma smula sbb beza jarak preg..

last checkup haritu week brp? cucuk kancing gigi by 28w kena settle. kena ingtkn nurse sbb kdg dorg terlepas pandang.

4w ago

sye tkde langsung no nurse2 kt sini tkpe esk sye pegi direct terus la kt kk tnye

saya cucuk kancing gigi first 22weeks pastu dlm 25 weeks dah setel dose ke2, sbb nurse paksa jugak walaupun tkckup 1bulan lgi first dose huhu.

4w ago

rasanya memang kena setel sblum 28weeks. tpi saya 2kali gugur pastu skrg sngkut gdm, tpi okey ja. tk teruk sgt

Hi sis, patutnya mmg kena start kira 28w. Saya kene cucuk kancing gigi masa 22w n 28w nanti. Dr kata kena start cucuk bila da rasa baby gerak

4w ago

tula rmai ckp mcm tu sye dh risau mikir tkot kne marah nnt😢

28 minggu ikut buku pink. Vaksin Kancing gigi tak ingat pula bila

saya baru lepas cucuk kancing gigi 25w 3d