ubat gigi baby

salam ibu2 , nk tnya ank umur berapa baru boleh guna ubat gigi budak tu ya ? ank sy umur 1y3m sebelum ni sy gosok gigi dia guna berus gigi silicon tanpa ubat gigi . berus basahkan dgn air je .. perlu ke sy pakaikan ubat gigi dh ? gigi ank pun bru 6 btg je .. smlm sy bru je cuba bg ubt gigi tp ank sy tk suka dia buat muka tk sdp masa gosok tu

6 Balas

anak sye ble da 10 bln da gne ubt gigi.. gne brand pigeon.. sikit je.. secoet gitu je.. utk berus gigi & ubt gigi bley cri yg ikut usia anak..