ubat gigi baby

salam ibu2 , nk tnya ank umur berapa baru boleh guna ubat gigi budak tu ya ? ank sy umur 1y3m sebelum ni sy gosok gigi dia guna berus gigi silicon tanpa ubat gigi . berus basahkan dgn air je .. perlu ke sy pakaikan ubat gigi dh ? gigi ank pun bru 6 btg je .. smlm sy bru je cuba bg ubt gigi tp ank sy tk suka dia buat muka tk sdp masa gosok tu

6 Balas

Ya perlu. Pakai toothgel. Bila anak dah reti meludah, baru pakai toothpaste. Ni pesanan dentist anak saya. Nanti dental checkup anak awak, cuba awak minta advice dentist. Dentist akan beri tunjuk ajar apa yang perlu.

2mo ago

Apa2 brand. Anak saya pakai pigeon