Pergerakan bayi

Salam ibu2.. Nak tny. Kalo 26 mggu 3 hari kurang rasa baby gerak mcm mana ye?? Kalo ikotkn mmg 28 mggu start kira prgerakan baby kan.. Tp sbg ibu kite dpt rse beza kurg gerak nye..

2 Balas

Wsalam, klu mumy bnyk bgerak/aktif mmg xdpt nk rasa. Seeloknya mumy cuba ransang bby dlu. Mumy duduk/baring mengiring; smbil tu tekan lembut perut mumy, rehatkn diri klu rasa penat. Klu lapar, mkn terus.

Wassalam wbt.. Maaf mommy..kalau kurang gerak dari kebiasaan..tolong refer ke klinik ya..