pergerakan baby

mommies nk tnya, sape2 pernah mcm sy x..sy 26 weeks lebih dan normal ke baby xbrgerak sgt mcm sbelum 26 weeks. mcm siang dia diam je. petang/malam bru aktif.. kadang siang ke malam kurang gerak, pagi2 mcm 1 2 pagi dia aktif. risau jugak. sbb belum start kira gerak bby. rasa 28 weeks bru start kena kira . so kalau sbelum 28 weeks ni mcm mana nk pantau pastikan bby ok je? ataupun satu hri wajib kena ada prgerakan/tendang? kalau yg xok direct jumpa dr tu mcm mana tanda2 dia? seharian takde langsung prgerakan/tendang, keluar darah,perut mngeras? mcm tu? #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #firstmom

1 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Bwh 28w klu dia gerak xkira waktu, is ok, asalkan dlm 24hr dia ada gerak. Cuma bila dh masuk 28w, nanti nurse akn guide cara kiraan yg sebetulnya & tips utk kejut bby.

3mo ago

ohhh mcm tu ya 😅 okey baik. trimaa kasih ❤️🤗