Pergi ke klinik tau tak?

Salam ibu2. Nak tanye last period sy 19/12/2021 and pada 19/1/2022 sy test upt result positf. Kalau dikira kandugan sy brusia 4weeks baru. Patut ke sy g klinik? Atau tnggu beberapa weeks lagi?

12 Balas

Sy last period 18/12 beza sehari. Alhamdulillah hari ni dah 4 weeks 6 days. Belum scan lagi sebab pengalaman anak sulung sebelum ni scan 5 weeks plus tak nampak rahim je tebal. Tp sy ada sejarah gugur 8 weeks awal tahun 2021. Entahlah, perlu ke tidak pergi scan 4 weeks ni. Plus anak sulung 3 thn still breastfeed tp waktu malam nak tido jela.. so far, makan folic asid & susu jela. Alhamdulillah, alahan belum ada harap sama macam anak first.

2y ago

date Kita last period Sama.. kandungan Pon Sama. sy Pon pernah gugur anak ke tahun 2021 .