darah nifas

salam ibu2, nak tanya kat sini ada tk ibu2 yg walaupun dah cukup 60hari, tapi darah masih keluar byk ?

2 Balas

kalau darah keluar selepas 60 hari, tu kira darah istihadah. untuk lebih info boleh baca di sini ya ☺️ https://muftiwp.gov.my/artikel/al-kafi-li-al-fatawi/4909-al-kafi-1815-hukum-darah-nifas-yang-keluar-melebihi-tempoh-60-hari

2y ago

okay baik sis terima kasih

Cek apa yg puan makan dan minum ya. Pernah makan jamu, keluar darah fresh. Terus stop jamu, darah pun stop. Lepas tu memang saya TIDAK kpd jamu makjun bagai.

2y ago

Sama-sama