Saya nak tny..

Ibu2 yg baik hati sekalian..yg pernah bersalin dan keluar darah wiladah..ibu2 mandi x hadas besar wiladah dekat hospital..atau adakah ibu2 terus mandi hadas darah nifas selepas darah nifas kering...#seriusnanya ..

3 Balas

ibu lepas bersalin wajib mandi wiladah bila tiada keluar darah semasa bersalin. jika ada keluar darah,itu disebut nifas. jd mandi hadas besar selepas habis darah nifas. sy 3 anak semua bersalin keluar darah banyak,jd sy mandi utk bersihkan diri ja. selepas habis darah nifas barulah sy mandi wajib

Masa saya bersalin anak first, nurse yang mandikan saya ajar niat & cara mandi hadas wiladah masa lepas bersalin dekat hospital masa tu (hospital islamik). Kering je darah nifas, saya mandi hadas pulak. So saya teruskan je mandi wiladah bila dekat hospital masa bersalin anak seterusnya

7mo ago

waktu mandi tu x keluar darah ke? anak 1st saya x mandi wiladah. anak 2nd ni nak belajar mandi.

https://vt.tiktok.com/ZSN8A9ojK/ Hope menjawab persoal sis

7mo ago

Sama2