Darah bersalin lebih 60hari

Hai nak tanya mommy2 , saya bersalin czer harini hari ke69 selepas bersalin . Darah masih keluar warna terang kdang byk kdang sikit . Normal ke ? First time czer . Sejak bersalin darah xpernah off lebih 15hari lg . Darah nifas on off 2-3hari je lpastu ada balik smpai dah 60hari lebih ni .

2 Balas

Lebih 60 hari bukan nifas tu. hari ke 61 dan seterusnya dikira darah istihadoh / penyakit. Jumpa doktor untuk pengesahan ya. mandi hadas

maaf sis nk tnye…darah stop hari ke berapa ya…sis jumpa doctor ke…sebb sye pun dh nk dkt 60 hari tpi stay lgi kluar darah cmni