Minta tlg.

Klau darah nifas 60hari, lepas 60hari dikira darah ape klau keluar? Dan boleh solat ke klau keluar darah tu?

2 Balas

kalau ade stop sekejap, kira as period. kalau xde stop langsung kira as istihadah. boleh solat mcm biasa

1y ago

iya puan. mestilah kena mandi wajib dulu😅 & tiap kali nak mula solat baru, kena cuci bersih & tukar pad (jika masih ada darah keluar). boleh rujuk ke hospital juga ttg darah yg masih keluar ya.

kalau stop kejap pastu dtg balik dikira period..