Baby 3 hari tak berak susu fm

Salam ibu² mtk tlg jawap nye ada tak anak ibu dalam 1bln 3 minggu tak berak dah 3 hari,selalu meneran sampai nangis² tapi najis tetap tak keluar..bby minum susu formula lactogen..kentut ok..kenapa jadi mcm tu ye susu dah mcm² tukar tapi tetap sama susah berak..risau sy sedih pun ada...kalau pergi klinik apa yg dr buat untuk baby mudah berak..

11 Balas

saya baru je kena 2 minggu lepas, anak saya susu badan & minum karihome.. 8 hari tak berak.. hari ke 3 pi hospital doc kata normal, hari ke 5 pi klinik pakar dia kata ada yang sampai 12 hari tak berak pun ada & dia kata normal juga, siap ajar teknik urutan untuk lawaskan baby. maybe sebab baby nak absorb nutrient susu.. walhal kita risau kan, sebab masa hari ke 3 tu kentut anak saya dah mula bau kuat.. busuk gila 😂

2y ago

formula ada, badan pun ada katanya