Tukar susu formula.

Mummies, nak tanya lah. Baby saya baru genap 3 bulan semalam. Dia mix bf + fm. Skrg mmg minum susu dupro. Tapi dia berak 2 3 hari sekali. Setiap kali nak berak tu dia meneran sangat, tapi dia punya najis elok je. Tak cair, just likat sikit. Cuma kesian sgt dia meneran sampai berpeluh peluh. Saya kena tukar susu ke? Kalau kena tukar, susu apa ya yg okay & ada probiotik utk baby senang berak tanpa meneran sangat? 😥 #ingintahu #seriusnanya

1 Balas

Baby sy pon susu dupro juga sis. Berak pon kadang 3hari sekali. Kentut perut semua okay. Yg sy tahu baby meneran nak berak tu salah satu proses yg dia tgh belajar. Sbb dalaman dia masih tak kuat lagi. As long as dia tak sembelit, it's okay. Boleh refer vid ni 😊 https://vt.tiktok.com/ZSLpn3vPL/